O nas

Centerkontura z različnimi programi oziroma dejavnostmi deluje na slovenskem trgu že od leta 1996. Ves čas izvajamo in razvijamo različne storitve in izdelujemo unikatne izdelke, vse v funkciji usposabljanja in zaposlovanja invalidov, oseb s posebnimi potrebami in drugih ranljivih skupin.

Centerkontura se je prva leta delovanja razvijala predvsem kot svetovalno, izobraževalno in založniško podjetje. Pozneje so bili razviti še storitveni programi, agencija za zaposlovanje, zaposlitvena in poklicna rehabilitacija, raziskovalna dejavnost, program socialne vključenosti ter manjši storitveni in proizvodni programi, primerni predvsem za usposabljanje in zaposlovanje invalidov.

Centerkontura dosega delež zakonsko določenih zaposlenih invalidov in posluje tudi kot invalidsko podjetje ter je del socialne ekonomije.

Družba prihodke pridobiva s prodajo različnih kakovostnih storitev in izdelkov v različnih registriranih dejavnostih, vse v funkciji skrbi za invalide in osebe s posebnimi potrebami. Različne poslovne in tehnične storitve so primerne za naročnike, ki so zavezanci za zaposlitev invalidov in potrebujejo nadomestno izpolnitev kvote za zaposlovanje invalidov.

Dejavnosti družbe se odvijajo na več lokacijah v Ljubljani in Kranju.

Projekti in socialno podjetništvo

 

V zadnjih 25 letih delovanja je družba Centerkontura izvajala tudi več drugih različnih projektov, pomembnih za razvoj programov in dejavnosti, povezanih z razvojem socialnega podjetništva in družbeno odgovornega poslovanja (Sklad dela Ljubljana, socialno podjetje Gostilna dela in projekt Sipa – sistem pomoči na domu).

 

Glede na različne programe je družba v teh letih uspela pridobiti in zaposliti tudi visoko usposobljene strokovnjake različnih strok z dragocenimi izkušnjami na področju kadrovskega in poslovnega svetovanja, usposabljanja in zaposlovanja ter zaposlitvene oziroma poklicne rehabilitacije.

Zaposleni so srce centra

 

Družba danes zaposluje visoko usposobljene strokovnjake različnih strok z dragocenimi izkušnjami, in sicer psihologe, specialne in rehabilitacijske pedagoge, delovne terapevte, sociologe, socialne delavce, andragoge in organizatorje dela. V strokovnih timih sodelujejo tudi uveljavljeni zdravniki specialisti medicine dela in splošne psihiatrije.

Naša zaposlitvena centra

 

Družba Centerkontura je tudi ustanovitelj dveh zaposlitvenih centrov, v katerih so zaposleni invalidi na zaščitenih delovnih mestih:

  • Kranjski zaposlitveni center z glavno dejavnostjo sestavljanje in montaža polizdelkov in
  • Ljubljanski zaposlitveni center z glavno dejavnostjo čiščenje in urejanje poslovnih prostorov.

Imate vprašanje za nas?

Kontaktirajte nas in našli bomo rešitev.